Drámaian dráguló lakáshitel-törlesztések

Akiknek "forintosították" a "devizahitelét", azokat ez különösen érinti, ha úgy hagyták a szerződésüket és nem váltották ki a kedvező kamatkörnyezetben egy számukra előnyösebb konstrukcióval.


Amennyiben úgy gondolja, hogy érdemes lenne átszámolni, átnézni a pénzügyi lehetőségeket a családi költségvetés jövőbeni biztonsága érdekében, keressenek minket és közgazdász kollégánk számos pénzintézet ajánlatából személyre szabott tanácsadás mellett segít a döntésben. 


06/20-422-2043, 06/24-509-468


Íme a hír:
Drámaian dráguló lakáshitel-törlesztések
A hónap elején több banknál is rég nem látott emelkedésnek indultak a változó kamatozású lakáshitelek törlesztőrészletei. A romló világgazdasági hangulat, valamint az Európa-szerte beindult kamatemelés rányomja a bélyegét a hazai bankok egymás közötti hitelezésére: drágábban, magasabb kamattal adnak egymásnak pénzt. Emiatt emelkedik a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb), ez pedig különösen a változó kamatozású lakáshiteleseknek rossz hír. Ez a kölcsön ugyanis a BUBOR-hoz kötött, így ha az emelkedik, a bank átvezeti a lakossági kölcsönökre is. Tavaly év végén egymillió lakáshitel-szerződést tartottak nyilván.