A Nemzeti Eszközkezelő megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását, melyet első körben a programba tavaly év végén jelentkezők kapnak meg.


Törvényjavaslatot nyújtottak be 2018. november 21-én, amely szerint visszaadják ingatlanjukat a Nemzeti Eszközkezelő Program résztvevőinek. A törvényjavaslat benyújtásáig a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez, vagy a pénzintézetekhez beadott szándéknyilatkozatokat a NET Zrt. még befogadta, ennek keretében további 1850 bajba jutott devizahiteles részére biztosított a programba való bekerülés. Az eszközkezelő első körben - január 31-ig - nekik kezdi postázni azt a tájékoztató levelet, amelyre 60 napon belül szükséges válaszolniuk a megfelelő nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével. 


Fontos információ, hogy az utolsó pillanatban jelentkező ügyfelekkel a NET Zrt. már nem köt bérleti szerződést. Azonban a felajánlott lakóingatlant megvásárolja, az ingatlan vételárát a jelzáloggal rendelkező hitelezőnek kifizeti, így a tartozás megszűnik, az ügyfél pedig kedvezményes feltételek mellett, egy összegben vagy akár részletfizetéssel visszavásárolhatja ingatlanát. Az érintetteknek 60 napjuk van arra, hogy nyilatkozzanak, ellenkező esetben az eszközkezelő nem vásárolja meg a lakást, vagy házat.


A programba már korábban bekerült, közel 32 ezer határozatlan időre szóló szerződéssel rendelkező ügyfél részére a NET Zrt. a következő körben, március 31-ig juttatja el a tájékoztató levelet, amelynek megválaszolására szintén 60 nap áll majd rendelkezésre.