Megtalálta a megfelelő új otthonát?

A Szigetingatlannál a megfelelő lakásbiztosítást is segítünk mellé megtalálni.


Igen, a megfelelőt, ami valóban védelmet nyújt. Nem a legolcsóbbat, hanem a megfelelőt. Nagy különbség.

 

A lakásbiztosítás segítségével ugyanis egyszerre gondoskodhat otthona és családja biztonságáról. A biztosítás teljes körű, minden veszélynemre kiterjed, így pl. a tűzre, elemi károkra, betörésre, üveg- és vízkárra (csőtörés), épülethasználói felelősségbiztosítási kárra, eb-tartói felelősségbiztosítási kárra.

A lakásbiztosításokhoz kiegészítő balesetbiztosítás is tartozik, amely segítségével családja védelméről is gondoskodhat!

A lakásbiztosításokban ráadásul biztosítónként eltérő tartalommal  speciális szolgáltatások is találhatóak. Ilyen például a lakás kulcsának ellopása, elvesztése miatti zárcsere, a bankkártya elvesztése, ellopása, készpénz eltulajdonítása, áramkimaradás esetén a fagyasztóban tárolt élelmiszerek megromlása, bútorüvegezések, tükrök törése, illetve a riasztóberendezés, biztonsági kamera ellopása miatt keletkezett veszteség csökkentése.


A lakásbiztosítás hitelfedezeti biztosításként is felhasználható, ha Ön lakásvásárlásához banki hitelt kíván igénybe venni. Ilyenkor általában a bankban is adnak ajánlatot, amivel mondjuk 0,1% kamatkedvezményt is nyerhet. De vajon milyen a benne levő szolgáltatás és mekkora a biztosítási összeg? Valóban megéri? Nem feltétlen, ezért érdemes ajánlatot kérnie tőlünk is, mert mi 11 biztosító számos terméke közül segítünk kiválasztani a megfelelőt lakásbiztosítást.

 

 

Néhány jó tanács:

·    Ha társasházban lakik és biztosítást kötne a lakására, az egyik legfontosabb kérdés a közös képviselőnél, hogy a háznak van-e közös biztosítása, és ha van, az milyen károkra fizet és mennyit.

Lehetséges, hogy a ház biztosítása kiterjed az Ön otthonára is, így az is elegendő lehet, ha csak a személyes értékeiről, bútorairól, anyagi védelméről gondoskodik egy ingóságokra köthető biztosítással.

Lehetséges az is, hogy a ház csak a közös helyiségekre, a külső falakra és a tetőre, illetve a falban futó vezetékekre kötött biztosítást. Ilyen esetekben már szélesebb körű védelemre lesz szüksége.

 

·      Amennyiben családi házban lakik, akkor a biztosítás nemcsak az otthona falain belül, de azokon kívül, a kertben és az udvaron is érvényes lehet.

Ezért azt érdemes átgondolni, hogy szüksége van-e olyan csomagra, amely téríti például a kerti bútorokban, medencében, kerti növényekben keletkezett károkat, de egy kerti csapnál is lehet csőtörés, ami eláraszthatja a kertet, netán a garázst, kerti tárolót és az abban tárolt dolgokban is keletkezhet jelentős kár.

 

A biztosítási díjak egy átlagos agglomerációs, 50 nm-es téglaépítésű lakás esetében évente jelentősen szóródnak.

·       Amikor lakásbiztosítást köt, dönthet úgy, hogy bevállal egy bizonyos mértékű önrészt. Azaz – ahogyan a Casco esetében is – a biztosító csak a nagyobb károkat fizeti majd ki, például azokat, amelyek 100 ezer forint felett vannak. Ezzel a megoldással akár 15-45 százalékot is spórolhat a biztosítás díjából.

·          A másik megoldás, hogy nem egy hónapra előre fizeti ki a díjat, hanem hosszabb időre, mondjuk 3, 6 vagy 12 hónapra. A legmegfelelőbb az éves díj kifizetése pl. csoportos beszedési megbízással, így akár 10 százalékkal is jobban járhat.

·      És még egy fontos dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Van KGFB biztosítása? Ha annál a biztosítónál köt biztosítást, amelyiknek már amúgy is ügyfele akkor általában ez is ér valamekkora kedvezményt.

 

·         Ha már van lakásbiztosítási szerződése, akkor érdemes felülvizsgálni. 

Ugyanis egy lakásbiztosítás is elavulhat egyszer. Például azért, mert vesz egy új, nagyobb értékű műszaki cikket, drágább ülőgarnitúrát, esetleg felújította otthonát, konyhabútort cserélt - ami így máris többet ér, mint amikor a biztosítást megkötötte rá.

 

Ha indokolttá vált, vizsgálja felül és módosítsa a biztosítást!


 

Tel: +36 20 422 2043
Email: iroda@szigetingatlan.hu


Kapcsolatfelvételi űrlap

A *** megjelölt elemek megadása kötelező!