Rendelje meg energetikai tanúsítványát nálunk!

Energetikai tanúsítvány adásvételi szerződéshez, pályázathoz, Szigetszentmiklós és környékén

 

Kérjen ajánlatot telefonon, e-mailben, vagy a lenti űrlap kitöltésével!

Megrendelés: 06/20-422-2043        Email: iroda@szigetingatlan.hu

 

 

 

Mi az az energetikai tanúsítvány és mikor van rá szükség?
 

Az energetikai tanúsítvány az ingatlan energiahatékonyságáról ad tájékoztatást egy igazoló okirat formájában. Az értékelés célja az üzemeltető, legtöbb esetben a vevő hiteles tájékoztatása, egy mindenki által érthető referencia skála segítségével. A szakvéleményt csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező mérnök állíthatja ki, jogszabályban előírt számítási módszer alapján. 
 

A tulajdonos feladata az energetikai tanúsítvány elkészíttetése, ha ingatlan eladás, bérbeadás vagy használatbavétel történik. Adásvétel esetén az eladó a dokumentumot vagy annak másolatát átadja a vevőnek, és az adásvételi szerződésben rögzíteni is szükséges az ún. HET azonosító sorszámot. Tehát a tanúsítvány elkészíttetésének költségét a tulajdonos (eladó, bérbeadó) fizeti.

 

Energetikai tanúsítvány árak:

 

 

A hiteles energetikai tanúsítványért fizetendő bruttó végösszegek. Az ajánlat érvényes a szomszédos településeken is: Dunaharaszti, Halásztelek, Tököl, Szigethalom. 

Az árak tartalmazzák az összes felmerülő díjtételt: kiszállás, felmérés, igény szerinti postázás, ÁFA. Egész Pest megyében közel azonos áron dolgoznak tanúsító partnereink, tehát kérhet energetikai tanúsítvány készítést Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Ráckeve, Szigetbecse, Dunavarsány, Délegyháza, Majosháza, Áporka, Kiskunlacháza településeken is.

Hívjon, írjon, kérjen árajánlatot! 

 

 

Energetikai osztályok:

 

 

Meddig érvényes az energetikai tanúsítvány?

A tanúsítvány tíz évig érvényes. A tanúsító az általa készített tanúsítványt, valamint az azt alátámasztó dokumentációt (számítást) a megbízónak történő átadástól számított 10 évig megőrzi. Ha a tanúsítvány hatálya alatt az épületre irányadó jogszabályban meghatározott követelményérték megváltozik, az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni. 


 
 

Az energetikai tanúsítványok lekérdezhetőek az OÉNY hivatalos kormányzati oldaláról!

A hiteles energetikai tanúsítványok adatbázisát az Országos Építésügyi Nyilvántartás (OÉNY) üzemelteti. Ez az adatbázis minden tanúsítványt tartalmaz, amelyek Magyarországon készültek 2013 óta.
 

A lekérdezés hivatalos OÉNY oldalát itt tudja megnyitni »
 

A fent hivatkozott oldalon kétféle módon tud keresni: cím vagy helyrajzi szám alapján, illetve a tanúsítvány HET azonosító száma alapján.
Lekérdezés cím alapján:
Ha cím alapján keres, a hivatkozott oldalon töltse ki a település mezőt, adja meg a közterület nevét (utca) és a házszámot. A házszám megadása nem kötelező, ha ezt a mezőt üresen hagyja, az összes minősítés megjelenik, amely az adott utcában készült. Helyrajzi szám megadása nem kötelező, ha nem áll rendelkezésre, akkor is megtalálható a szakvélemény.

Lekérdezés HET szám alapján:
A HET azonosító szám az energetikai tanúsítvány jobb felső sarkában található egyedi sorszám. A kereséshez csak meg kell adnia a számot, a fent hivatkozott OÉNY oldalon.

 

 

Ezekben az esetekben NEM kötelező az energetikai tanúsítvány elkészíttetése:
 

  • fűtetlen, energiát nem használó építményekre (pl. garázsok, raktárak)

  • 50 m²-nél kisebb hasznos alapterületű, különálló családi házakra

  • felvonulási ill. ideiglenes épületekre

  • nyaralókra, üdülőkre (évente 4 hónapnál rövidebb használat)

  • bizonyos mezőgazdasági és műhely rendeltetésű építményekre

  • ha Ön már résztulajdonos az ingatlanban, és további tulajdonrészt vásárol

176/2008.(VI.30.) kormányrendelet » biztosítja a fenti mentességeket, ha Önre is vonatkozik a fenti pontok valamelyike, ajánjuk átolvasásra a hivatkozott jogszabályt.

 

 Energetikai tanúsítvány rendelése

Amennyiben energetikai tanúsítványra van szüksége, küldje el elérhetőségét, a település nevét, az ingatlan típusát, nettó alapterületét. Ezután az árajánlattal tanúsító partnerünk felveszi Önnel a kapcsolatot és egyeztethetik a találkozó időpontját is. Köszönjük!

Az Ön neve*

Email cím*

Telefonszám*

Üzenet szövege

Küldés


Kedves {{ugyfelnev}}!


Köszönjük a www.szigetingatlan.hu weboldalon keresztül elküldött érdeklődését, melyet sikeresen regisztráltunk rendszerünkben.

Kollégánk hamarosan megkeresi Önt.


Türelmét addig is köszönjük!

Üdvözlettel,

Szigetingatlan - Ingatlanközvetítés, értékbecslés

Hiba történt!