Még egy év haladékot kapnak a zártkert tulajdonosok

Még egy év haladékot kapnak a zártkert tulajdonosok

2016-12-07 10:11:11
Forrás: Vidék.ma

Már jövő hét kedden szavazhat az Országgyűlés arról a törvénymódosításról, amely lehetővé fogja tenni, hogy a zárkert tulajdonos ne csak ez év december 31-ig tudjanak élni a művelési ág alóli kivetetés kezdeményezésével, hanem egészen 2017. december 31.-ig


A múltévi változás lényegében komoly akadályt jelentett a tulajdonosoknak, amelyet végül a Kormány úgy oldott fel, hogy 2016 végéig adott haladékot a tulajdonosoknak, hogy kezdeményezzék a zártkertek művelési ág alóli kivetetését, annak érdekében, hogy ne essenek a komoly szigort tartalmazó Földforgalmi törvény hatálya alá.

A közel 1 millió érintett közül, azonban – részben a törvényi lehetőséget megalapozó végrehajtási rendelet kései elkészítése miatt- eddig még mindig nem elég sokan éltek a törvényi lehetőséggel, így a mostani törvénymódosítás a lehetőséget 2017. december 31-ig adná meg a tulajdonosoknak.

Erről -azaz a zártkertek problémájáról-  beszélt tegnapi Törvényalkotási Bizottságbeli felszólalásban Dr. Lukács László György karcagi országgyűlési képviselő is.