Még egy év haladékot kapnak a zártkert tulajdonosok

Még egy év haladékot kapnak a zártkert tulajdonosok

2016-12-07 10:11:11
Forrás: Vidék.ma

Már jövő hét kedden szavazhat az Országgyűlés arról a törvénymódosításról, amely lehetővé fogja tenni, hogy a zárkert tulajdonos ne csak ez év december 31-ig tudjanak élni a művelési ág alóli kivetetés kezdeményezésével, hanem egészen 2017. december 31.-ig


A múltévi változás lényegében komoly akadályt jelentett a tulajdonosoknak, amelyet végül a Kormány úgy oldott fel, hogy 2016 végéig adott haladékot a tulajdonosoknak, hogy kezdeményezzék a zártkertek művelési ág alóli kivetetését, annak érdekében, hogy ne essenek a komoly szigort tartalmazó Földforgalmi törvény hatálya alá.

A közel 1 millió érintett közül, azonban – részben a törvényi lehetőséget megalapozó végrehajtási rendelet kései elkészítése miatt- eddig még mindig nem elég sokan éltek a törvényi lehetőséggel, így a mostani törvénymódosítás a lehetőséget 2017. december 31-ig adná meg a tulajdonosoknak.

Erről -azaz a zártkertek problémájáról-  beszélt tegnapi Törvényalkotási Bizottságbeli felszólalásban Dr. Lukács László György karcagi országgyűlési képviselő is.

JOGI ISMERETEK
TÉVES AZ INGATLAN-NYILVÁNTARTÁSI TÉRKÉP?
TÉVES AZ INGATLAN-NYILVÁNTARTÁSI TÉRKÉP?
Előfordulhat, hogy az ingatlan tényleges, természetbeni határvonala nem egyezik a térképen található határvonalakkal? Mi lehet a hiba oka? Lehet, hogy téves az ingatlan-nyilvántartási térkép? Mire számíthat ilyen esetben az ingatlan tulajdonosa?
Halasztják az E-ingatlan-nyilvántartás bevezetését
Halasztják az E-ingatlan-nyilvántartás bevezetését
A parlament elfogadta az elektronikus ingatlan-nyilvántartás bevezetéséhez kapcsolódó átmeneti szabályokat, amelyek értelmében az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hatályba lépése ismét csúszik. Az eredetileg 2024. október 1-jére tervezett bevezetés helyett az új szabályokat csak a 2025. január 15-én és az azt követően indított ingatlan-nyilvántartási eljárásokban kell majd alkalmazni.
Babaváró kölcsön válás, őzvegyülés, újraházasodás esetén
Babaváró kölcsön válás, őzvegyülés, újraházasodás esetén
A Babaváró kölcsön egy fiatal házaspárok számára nagyon kedvező konstrukció, amely eleve kedvező kamatozású, szabad felhasználású, és bizonyos feltételek esetén további kedvezményeket ad (sőt akár vissza nem térítendő is lehet). Mivel az igénybevétel határidejét nemrégiben meghosszabbították, érdemes átvenni a konstrukció előnyeit, és a kevésbé ismert buktatóit is. Ugyanis a házastársak válása olyan kedvezőtlen hatással lehet az igénylőre, amelyre nem is gondoltak. Ezt fogjuk megvizsgálni jelen cikkünkben.
HÁZIÁLLAT ÁLTAL OKOZOTT KÁR – KI A FELELŐS?
HÁZIÁLLAT ÁLTAL OKOZOTT KÁR – KI A FELELŐS?
A kártérítési felelősség egyik különös esete a házi állatok által okozott károkért való felelősség. A mostani cikkben azokból az esetekből adunk ízelítőt, amikor a háziállat, vagy egy kóbor állat okoz kárt, például a gépkocsinkban.